Pipleksaksgalning

Idag var vi iväg på ridhusträning igen, Saffrans tredje. Idag var det bara två andra hundar där, men modell större. Den ena av dem skällde lite också när hon satt uppbunden, så det blev väldigt bra träning för Saffrans del. Hon var duktig, och det bästa var att när jag tog fram pipleksaken (som jag lekt väldigt sparsamt med, bara provat någon enstaka gång), valde hon bort dem med en gång och var helt fokuserad på leksaken. Japp, jag har ännu en pipleksaksgalning! :-D   Så jag behöver nog inte oroa mig för den framtida agilityträningen, bara hon får en pipleksak så… ;-)   Men i fortsättningen ska jag ha minst två stycken med mig, så jag slipper bara vara förknippad med att ta den ifrån henne… För med pipleksak är hon väääldigt egoistisk igen. Men jag har ju aldrig lyckats få en hund att komma tillbaka just med pipleksaker, så det är nog hopplöst. Jag kör med snören på leksakerna istället, så man har en chans att få tag på dem. Nej, det enda “problemet” just nu med Saffran är att hon tjuter så förfärligt när hon sitter i kompostgallret och väntar på sin tur… Måste gå vidare med burträningen så hon kanske kan vänta tyst i den istället.

Ärtan fick ett längre pass agility och var duktig, men mycket “kan själv”. Jag måste vara supertydlig vid val av tunnelingång, för hon tar gärna första bästa hon ser… Och tråcklingen vi skulle göra dissades helt: “det är lugnt Kickan, jag VET hur man gör” sa hon bara och hoppade ett vanligt staket… Efter att ha gjort om några gånger och jag var överdrivet tydlig fick jag henne till sist att tråckla… Sväng tvärt efter tunnel gick dock utmärkt, man får vara glad för det lilla ;-)   Nej men, i botten handlar det om att vi inte är i form just nu. Jag känner mig rätt oinspirerad och håglös, och kan inte komma på vad vi ska träna så ofta hoppar vi bara några hinder bara för sakens skull… Jag skulle nog egentligen behöva gå någon handlingskurs för att få lite inspiration och hjälp framåt…

Till sist kommer här lite bilder, på vuvvarna när de brottas :-)

This entry was posted in Agilityträning, Ärtan, Bilder, Saffran. Bookmark the permalink.

One Response to Pipleksaksgalning

  1. Roligt att höra om träningen som jag missade, fortsatt “våga vägra tråckla” alltså och störtskön Saffran! Siri hälsar att man ska väsnas så mkt som möjligt, när matte inte står ut mer så får man träna igen, så funkar det… ;) Vi ska ha endagshandlingkurs för Tobias i vinter, men antar att Väsbyhallen går bort för er del? Annars kanske vi kan rå ihop nån liten privatträning för Eva-Marie i vår?