Jättebra träning!

Vi har kommit igång rätt ordentligt med tränandet nu, tack vare kurserna :-)   Försöker åka till klubben varje förmiddag det är bra väder. Idag var vi där och fast Disa vaknade innan Saffran och jag ens hunnit börja träna, blev träningen jättebra! Disa satt glad i sin vagn och ömsom tittade på träningen och ömsom lekte med sin leksak. Hon är allt bra snäll den där ungen, och det är väl tur det med tanke på att hon väcker mig stup i kvarten nattetid… ;-)

Började förstås med gungan. Den är viktigast och man vet ju aldrig på förhand hur mycket tid man har när Disa är med. Rätt som det är tappar hon ju tålamodet. Just nu kör jag alltid 4 repetitioner, oftast två på höger och två på vänster sida. Eftersom hon är “svag” på höger sida brukar jag ha lite lägre höjd där och sen sköta höjningen på vänster sida. Denna gång var jag inspirerad att testa vad som händer om jag utmanar henne lite mer med hur och vart jag placerar mig, så jag stod över att höja gungan den här gången utan körde alla fyra repetitionerna på rätt låg höjd, 1,5 dm ungefär. Jag har också tagit bort targeten och kör med själva spännbandet som höll fast targeten som target nu, och det funkar alldeles utmärkt. I alla fall så gick det hur bra som helst, oavsett om jag var en bit ifrån henne sidledes, eller rörde mig framåt och lämnade henne bakom mig var hon 100% fokuserad på att göra sitt beteende! Det känns väldigt bra denna gång, just att vi struntar i allt annat än själva beteendet (som nu är att ligga och krafsa med framtassarna med lågt huvud och samtidigt skälla… :-) ). Grämer mig lite att jag inte hade kameran med, ska försöka få med den om jag åker imorgon!!

Efter gungan körde vi en liten hoppkombination där jag fokuserade på “plockhand”, dvs skickar iväg henne (åh vad hon är duktig på att skickas på hinder! :-) ) och sen springer och placerar mig bakom nästa hinder som jag markerar med handen och sen vidare åt sidan. Fungerade jättebra!

Sen ett pass ingångsträning i slalom. Jag måste komma ihåg att röra på mig, inte stå still, då funkar det helt okej. Vi måste dock träna mycket mer!!

Avslutade med ett pass balansbom där jag också fokuserade på att variera min position. Saffran var supergrym verkligen! Jag var långt efter, jag var lite före, väldigt nänra balansbommen, jag stannade och signalerade sväng när hela nedfarten var kvar att ta och jag sprang iväg sidledes (började nära och avlägsnade mig sen successivt), och hon rusade ner på mattan varenda gång!!! Det hon tyckte var svårast var det sista, så det ska vi fortsätta med :-)

Summa summarum fick hon träna en hel del! Det var en människa där och tränade innan oss och hon lämnade hoppbommar och fyra slalompinnar åt oss, annars hade vi nog inte tränat så mycket. I vanliga fall tränar jag mest bara kf-hindren… Men superrolig och – bra träning, det behövde vi verkligen!!

This entry was posted in Agilityträning, Saffran, Saffrans kontaktfält. Bookmark the permalink.

Comments are closed.