Agilitylusten är på väg tillbaka!!

Har så sakteliga börjat träna igen. Senast var i måndags med båda vuvvarna. De är duktiga! Saffran kommer ihåg mer än jag trodde :-D   Även att gungan är läskig tyvärr… Jag gör 1-2 repetitioner per pass på låg höjd. Hon gör nästan som hon ska, men stressar över stoppet, kastar sig ned på targeten för att sedan skynda av innan signal. Jag har valt att belöna ändå för hon vågar ju ändå vara på den, alltid något. Får se om Eva Marie kan hjälpa oss på kontaktfältskursen som börjar 25/5.

Annars gjorde vi en kombination ur “Grunden är grunden” i måndags, med staket och slalom. Såg här i bloggen att båda hundarna behöver träna staket, särskilt Ärtan som mycket riktigt gled in mellan hindren istället för att hålla sig kvar på min sida. När jag var övertydlig gick det dock, men vi behöver öva ännu mer på det. Hon var superduktig på tråcklingarna!! Och jag provade t.o.m lap turn (eller tandem turn, vet inte vilken som är vilken) och hon köpte det klockrent två gånger av tre! Misslyckade gången var jag lite för snabb så det var mitt fel. Men otroligt att det funkade!

Saffran var duktigare på staket än jag trodde, hon läste linjen jättebra. Dammade av tråckling för sig, med andra hindret vinklat så det skulle bli lättare. Införde nytt kommando på detta: “hit”, eftersom jag gapar “Saffran” typ hela tiden är det kanske bra att lära in några andra ord också ;-)

Kul var det iaf! Och nu är Ärtan anmäld till en klass II:a i Haninge 31/5! Ska bli skoj!! :-D

This entry was posted in Agilityträning, Ärtan, Saffran. Bookmark the permalink.

Comments are closed.