Superhundar! :-)

Hinner inte riktigt med bloggen just nu, men en snabb uppdatering! Förra måndagen (1/9), på min födelsedag, var vi iväg på Pytteliga del 3 samt blåbärsklass. Jag är jättenöjd med båda hundarna! Ärtan var supertaggad och vi presterade en jättebra nolla som räckte till vinst! Visserligen bara fyra deltagare, men loppet var BRA! Ärtan fortsätter ligga på topp! Och ingen tveksamhet på långhoppet, trots kraschen tävlingen innan…

Saffran och jag nollade blåbärsklassen, hade finfin känsla och bara ett litet missförstånd (jag glömmer att ropa på henne i böjda tunneln, så hon letar fel hopphinder först). Men Annicas russellar dominerade idag och både Stitch och Marie var snabbare än Saffran så vi kom trea. Men jag är jättenöjd med hennes lopp, tycker att hon har helt okej tryck! Här är loppen:

Mitt i Söder-tidningen var där och gjorde reportage, så nu har man uttalat sig i tidningen också! Mitt citat “Det är svårare än det ser ut” blev t.o.m rubriken :-)

Senaste två dagarna har jag och hundarna tränat på förmiddagarna. Är hundvakt åt Ärtan nu i två veckor, så gäller att passa på. Största fokus ligger på gungbrädan med Saffran, och där är jag helnöjd! Höjer upp sakta, men hon visar superfin attityd både med och utan musmatta! Kör dock bara med vänsterhandling nu, hon knasar sig och blir osäker på höger sida… Så får ta det när hon behärskar hela hindret, faktiskt. Känns som att vi inte kommer att komma över den här lilla rädslan om jag ska fortsätta envisas med högersidan…

Ärtan har fått hoppteknik båda dagarna, “distance grid” tror jag att den heter. Först några studshopp och sen ett galoppsprång för att hoppa ett normalhögt hinder vars avstånd till sista studshoppet man varierar. Har gått jättebra, förutom sista gången idag då hon studsade även det normala hindret ;-)   Men först och främst är det styrketräning jag vill åt, så bryr mig inte så mycket.

Igår tränade vi också 12-pinnarsslalom i fart, vilket gick okej med Saffran (såklart klockrent med Ärtan). Saffran hittar lätt ingången när man skickar i vinkel, men har svårt att klara port två, vill inte riktigt samla ihop sig tillräckligt. Ska träna det hemma med rusta-slalomet så jag kan underlätta och öppna port två lite och se om det kanske kan hjälpa på förståelsen. Idag tränade vi jaakko och tysksväng som avslutades med 6-pinnarsslalom och båda hundarna var GRYMMA! Jag var lyrisk efter dagens träningspass! :-D    Ärtan vet jag ju är grym och kan det mesta, men Saffran imponerade stort på mig! Jag kunde vända upp och göra jaakko-signalen typ 1,5 meter från hindret och hon fortsatte ändå utan tvekan! Snacka om att vinna tid och mark på henne när man kan signalera och skicka så!! Även “ut” med efterföljande tyskbyte gick riktigt bra! Hon är fortfarande såpass grön på tyskbyten att hon blir förvånad, men hon läste bytet rätt alla gånger! Jättenöjd! :-D

This entry was posted in Agilitytävling, Agilityträning, Ärtan, Filmer, Saffran. Bookmark the permalink.

Comments are closed.