Äntligen tävlat igen!

I helgen var det äntligen dags att tävla igen, efter att ha haft uppehåll hela sommaren! Lördagen blev en lång och stekhet historia… Saffran tävlade nämligen hoppklass 1 x 2 på förmiddagen, och Ärtan debuterade med sitt lag på eftermiddagen! Eftersom Annica var upptagen sprang jag dessutom två lopp med hennes Luna, så totalt sprang jag 6 lopp! Jag som inte sprungit mer än tre lopp samma dag förut ;-)    Men det gick faktiskt förvånansvärt bra. Jag kände mig peppad och fokuserad vartenda lopp, så väldigt nöjd med min mentala prestation!

Är också jättenöjd med Saffran. Ett par dagar innan tävlingen började jag noja igen för om hon skulle vara ofokuserad igen (hon nosade ju i starten, och sprang av planen en kort sekund vid sin debut i våras), men jag hade inte behövt oroa mig! Hon var 100% med i loppen! I första loppet planerade jag att belöna platta tunneln om hon klarade den, vilket jag inte var helt säker på. Det har gått lite troll i det hindret, och Saffran har liksom krävt att få hjälp första gången man tränar den för att det sedan går hur bra som helst att spränga igenom den. Sista träningen innan tävlingen vägrade hon första gången, men då tog jag tillbaka henne och startade om henne en gång till, fortfarande utan släphjälp och utan att belöna upp henne mellan, och då tog hon den själv! Så det var verkligen inte självklart att hon skulle ta den prickfritt nu på tävling. Men det gjorde hon! Hon hade jättefin attityd banan igenom och for igenom platta tunneln utan någon som helst tveksamhet! Belöning med pipleksak och mycket nöjd matte och hund! Lopp 2 innehöll ingen platt, så då kunde vi verkligen slappna av och köra “på riktigt”. Är jättenöjd med detta lopp också, t ex tittar hon rakt fram på starthindret hela tiden tills jag säger “kör”!! Sen far hon igenom slalomet och försvinner iväg mot en tunnel, men när jag kallar tillbaka henne och ber henne att göra det igen sätter hon det fint direkt! Resten av banan går plättlätt (ja, bara vår andra officiella tävling, och större delen av banan känns just plättlätt! Vi KAN faktiskt en hel del!) så vi går i mål med fem fel och en skaplig tid! Först blir jag lite besviken på tiden när jag ser resultatlistan, men när jag kollar på filmen tar faktiskt slalomstrulet ca 4 sekunder, och om man räknar bort det hade vi hamnat tvåa eller trea, inte alls dumt! Supernöjd!! Speciellt nöjd med hur hon skötte sig runt banan, jag var liksom inte ens orolig för utfall! Så duktig! :-D   Film:

Sen var det alltså lagtävling både på lördagen och söndagen. SKITKUL verkligen! Äntligen känns det som att jag och Ärtan har något att köra för! Ärtan har också gått ner i vikt och kändes därför mycket roligare att köra, i kombination med 25 cm hinder kändes hon riktigt snabb för att vara hon! Måste försöka hålla kvar min känsla efter loppen, men tyvärr kollade jag resultatlistan sen och såg att det lopp Ärtan nollade hade hon ändå en jättedålig tid :-(   Så tråkigt när känslan och verkligheten inte riktigt överensstämmer… Men ett lopp var vi en placering ifrån SM-pinne, och hade vi bara gått i mål i något senare lopp hade det också blivit SM-pinne, hur många fel vi än haft! Det som är kul med lag, att vi ändå har en chans! Måste bara bli säkrare! Ska försöka träna mer banor framöver, med fokus på att komma runt! Ärtan och jag diskade oss i tre av fyra lopp och det känns INTE okej, även om vi var i gott sällskap då det var riktigt svåra banor. Men det är ju sådana vi ska sätta egentligen, för det är sådana vi har chans på! Så nu ska vi träna banor och vi ska träna svårt! Ärtan hade iaf superkul (och jag med), hon njuter verkligen av vartenda lopp :-)   Två veckor kvar till nästa lagtävling – lääääängtar!

This entry was posted in Agilitytävling, Ärtan, Filmer, Saffran. Bookmark the permalink.

Comments are closed.