Blindbyte

Efter tre-fyra mestadels tråkiga dagar (för Saffran alltså) tränade vi lite agility på baksidan idag. Satte upp en kombination där jag kunde träna blindbyte innan slalom. Även denna kombination (precis som den förra) slutade med ett kort slalom, sex pinnar denna gång. Har en liten baktanke med det att hon ska tycka att slalom är lätt och roligt. Upplever inte riktigt att hon suger så bra på slalom som jag skulle önska, så att avsluta en rolig handlingsövning med ett kort “lätt” slalom, borde kunna verka motiverande på henne :-)    Tyvärr blev det lite fel idag under repetition 2, då jag håller leksaken i handen och hon blir alltför stressad av det för att kunna tänka… Tror även nr 3 blev något slarvfel men belönade för bra försöka ändå :-)   Sen avslutade vi med en korrekt gång! Själva blindbytet är det ju inga som helst problem med iaf! Och vad jag kan lämna henne självständigt i svängen! Jätteroligt :-)    Man ser dock tydligt vad fort hon blir trött. Tycker att hennes uthållighet har gått tillbaka lite, men det beror säkert en hel del på löpet. Har aldrig haft en hund som blir så trött under löp! Eller påverkad öht… Men på tävling kör man ju ändå bara ett-två varv, så ur den synvinkeln gör det ju inte så mycket. Men lite jobbigt är det vid träning, två-tre repetitioner hinner man ju egentligen inte göra något med… Sen gjorde vi lite framåtträning och det gick väl bra. Lyckas dock hela tiden kasta leksaken under nästa hinder, vilket gör det svårt för henne att satsa fram på den :-/

Avslutade med “stirra”-träningen och provade att istället för att lyfta, leda henne i halsbandet. Funkade väl okej, men jag tyckte att hon tyckte det var lika jobbigt som att bli lyft. Fast när man tittar på filmer där jag lyfter henne (eller för all del, när jag leder henne i denna film) ser hon inte särskilt betryckt ut, utan svansen ändras ju faktiskt inte. Så kanske tycker hon inte att det är så jobbigt ändå, utan man kan köra på och hon får stå ut? Verkar vara själva grejen att hon ska samlas ihop och koncentrera sig inför start som är det jobbiga… För hon vill ju inte fångas in inför start. Inte som Ärtan som svänger in kroppen framför mig för att jag ska lyfta henne till startpositionen ;-)    Jaja, här kommer film på de två första passen, alltså allt utom “stirra”:

This entry was posted in Agilityträning, Filmer, Saffran. Bookmark the permalink.

Comments are closed.