Lagerhandling!

Tydligen tränar vi en del ändå, för jag hinner inte ens uppdatera mellan! Men vi har i alla fall kört två pass slalom med början till lagerhandling igår och idag. Igår satte jag upp 12-pinnarsslalom på baksidan med ett hopphinder ståendes nära slalomet på mitten. Passet blev lite struligt, med Blenda och Ylva som lite väl stora störningar ibland ;-)   Om man springer slalom och plötsligt upptäcker storasyrran ståendes precis vid sista pinnen är det t ex omöjligt att ta de sista två portarna :-P    Platsbristen gjorde också att hoppet innan slalom jag satt upp, blev i en onödigt svår vinkel, så vi fick några fel på högeringången därför. Men själva lagerhandlingen, att jag lämnar henne i sidled i slalom och springer på utsidan av hopphindret bredvid, gick däremot hur lätt som helst! Saffran tyckte inte att det var något konstigt alls! Har ju tränat mycket att lämna henne i sidled, så att det stod ett hopp där också var inget som Saffran reflekterade över! :-)

Gjorde samma övning idag på klubben, men då med riktigt hopphinder med hinderstöd, så då blir det ju ännu mer man måste lämna i sidled. Återigen inga som helst problem!! Jättehäftigt! Det vi däremot måste träna framöver är att jag ska kunna stanna upp eller springa och placera mig medan hon gör klart slalom. Nu om jag stannar till lite innan slalom är klart går hon ur och frågar. Måste tränas!

På klubben idag tränade vi även gungbrädan vilket gick kanon! Kunde höja det till den ungefär den höjden som vi stannade på innan gungrädslan! Sista gångerna ville hon dock inte hoppa upp på vänstersidan, men tror det berodde på att hon var varm och trött. Festligt nog är hon alltså fortfarande bättre på högersidan än vänstersidan. Vet ej varför. Jag la också på “kör” ibland istället för att klicka och det funkade bra. Måste dock tänka på att börja variera min position och rörelse mer, när jag försökte fortsätta röra mig (långsamt) framåt efter att ha skickat henne på gungbrädan, stressade hon av utan att vänta på klick eller “kör”…

Sen körde vi platta tunneln (hade med mig föräldrarna som medhjälpare), och det gick också finemang! Hon klarade den själv en gång, men märkligt nog blir hon lite brydd av att ta den helt själv, så hon har inte riktigt den farten igenom som jag skulle vilja. Vid hjälp med släpet rusar hon förstås igenom som hon bör.

Sist gjorde vi A-hindret. ÄNTLIGEN har jag börjat med det alltså! Hon har ju älskat A:et ända sen hon var valp och fick syn på det (innan hon ens gjort det alltså), men vi har inte tränat det medvetet, utan hon har fått göra det några gånger. Men nu sänkte jag det med pappas hjälp och körde några gånger. Med nedsänkt A fick hon jättefina och låga kf-träffar. Ska kanske bara fortsätta så här och höja successivt och hoppas på det bästa? ;-)   Är inte särskilt motiverad för kf-träning faktiskt, tycker allt annat är så mycket roligare… Men måste försöka få till det nu i sommar!

Ärtan fick inte köra mycket, då hon opererade bort sin inflammerade huggtand i tisdags. Personalen tyckte det var jättekonstigt att den blivit inflammerad, då resten av tänderna verkligen är kritvita och jättefina. Det måste nästan ha hänt någon sorts olycka när hon tuggat/bitit i något. Men hon fick i alla fall köra lite slalom och A-hinder-terapi när det ändå var sänkt. Så det blev ju bra! Svårt att träna när man inte vill kampa med henne dock, hon är ju inte världsbäst på att lyda “släpp” om jag säger så…

Just ja! I tisdags spårade vi med Saffran också! Blenda och Ylva fick lägga varsitt spår och vi gick alla tre som ett tåg genom skogen, jätteroligt! Saffran var duktig fast det var ganska svårt, över stigar och kala bergshällar! Hon ringar mycket när hon spårar, men jag märker inte upp spåren på något sätt så jag har inte en aning om hur de går, så jag kan i varje fall inte påverka henne vare sig medvetet eller omedvetet. Och till slut tar hon sig ju fram och hittar leksaken på slutet, så det kan ju inte bara vara tur! :-)

Hmm, när jag summerar veckan: tre dagar med agilityträning och en dag med spår, och en massa långa promenader däremellan, är det kanske inte så konstigt att hon ligger och sover som en stock i soffan där nere?! :-)   Dags att gå ned och släpa ut henne för en (kort) kvällspromenad! Nästa vecka blir det dock helt träningslöst då hon får bo hos föräldrarna medan vi åker till Legoland! Å andra sidan brukar hon vara väldigt trött när hon kommer hem ändå! Psykiskt uttröttande att sova borta! :-)

This entry was posted in Agilityträning, Ärtan, Saffran, Saffrans kontaktfält, Spår. Bookmark the permalink.

Comments are closed.