Saffran novismästare!! Och mycket, mycket mer…

*Puh*  Vilka proppfulla hunddagar vi har bakom oss! I onsdags var det dags för deltävling 2 i Pytteligan + blåbärsklass på Huddinge HU. Pytteligabanan var lite lättare än den första deltävlingen, så det blev många nollor. Men Ärtan klämde till med den snabbaste nollan och vann därmed klassen!! Tjohoo! Med en förstaplats och en fjärdeplats lär vi ligga bra till poängmässigt också :-)   Här kommer loppet:

Sen var det Saffrans tur i den efterföljande blåbärsklassen. Jag och Saffran hade tidigare på dagen gått en privatlektion för Mija Jansson (mer om det i eget inlägg), och mellan hundaktiviteterna hade jag dessutom stressat till och från Blendas teaterskoleavslutning… Så jag skyller mitt dåliga engagemang i blåbärsklassen på trötthet ;-)   Jag vet inte riktigt vad jag höll på med, jag var tveksam, stod och väntade in henne osv istället för att lita på henne och köra järnet (Ja, det stavas med “j” inte “g”!!! Blir galen på fb, “gärnet” verkar vara en vedertagen felstavning. Vad är “gärn” för något?? Svenska skolan är uppenbarligen helkass, tur att mina barn lär sig svenska av MIG!) som jag borde. Så hon gick inte för fullt. Eller när jag ser på filmen ser jag en grej jag sett vid flera tillfällen – hur hon gasar in i en böjd tunnel, men när hon kommer ut ur den har hon tappat lite av trycket. Hmm, fartträning ut ur böjd tunnel får också sättas upp på den digra träningslistan ;-)

Torsdagen efter åkte vi till noffeträffen i Medevi brunn! Kul som vanligt och härligt att se så många noffar! Verkligen något alldeles speciellt med den rasen <3  I år ställde vi inte upp på agility-KM, jag har vunnit 7 år i rad (5 gånger med Frasse och 2 gånger med Ärtan) så det kändes roligast så. Jag och Ärtan hade en uppskattad agilityuppvisning istället, två gånger med mycket publik! :-)

Fredagen direkt efter noffeträffen åkte vi till borderterrierträffen istället, som arrangerade agility-KM och lydnads-KM på en camping utanför Arboga. Vi sa skämtsamt till våra noffevänner att vi skulle åka dit och vinna novisklassen i agility, men jag vågade egentligen inte tro eller hoppas på något sådant. Bordern är ju ändå en mycket större ras i agility, och det finns många rutinerade förare. Men dra på trissor – vi VANN faktiskt!! Jag kände redan när jag släppte iväg henne med “kör” att motorn var tillbaka i henne (jag hade varit lite nedstämd efter onsdagen att det inte kändes som något riktigt tryck. Hon sprang på då, men trycket saknades) och vi hade samma härliga känsla loppet igenom! Jag uppförde mig också mycket bättre, litade på henne till 100% så jag släppte henne vid två av tunnlarna för att hinna placera mig till nästa hinder och det köpte hon (såklart) perfekt! Vi fick en lite lång sväng mellan de första två tunnlarna, så jag tänkte “äsch, där försvann vinstchansen”, men när vi kom i mål gick vi ändå upp i ledningen!! Vi startade näst sist också, så det var ju väldigt bra :-)   Sen fick alla en andra chans, alla fick göra ett lopp till och det bästa av de två skulle räknas. Denna gång var både Saffran och jag beredda på första svängen, så där tjänade vi in tid och fick alltså till ett ännu bättre lopp! Segern var vår!! :-D   Ett väldigt generöst prisbord fanns det också, och vi vann både en pall, resevattenflaska, hundmat och finaste rosetten hittills! Plus en leksak och lite mer! Loppet:

Igår var vi och tränade på SSBK tillsammans med Malin, Ella, Siri och Rambo. Vi körde denna kombination:

Där man måste skicka och sticka på fyran för att hinna med mellan 5 och 6. Jag provade att göra dubbla blindbyten mellan 5 och 6 med Ärtan, för första gången någonsin! Hon köpte det som den mest naturliga sak i världen!! Jättehäftigt! :-D   Inga problem att släppa över 4 heller! :-)   Körde på 30 cm hinder också, och förutom en krasch tyckte jag att det gick riktigt bra :-)   Sen körde Ärtan och jag lite A-hinder- och däckterapi också eftersom de krånglade på senaste tävlingen. Inga problem förutom någon däckkrasch… :-/

Saffran fick börja med gungbräda, och det gick super! Inga tecken på rädsla över huvud taget denna gång! Kunde successivt höja till ca 1 dm fallhöjd! Hade superbelöningen till detta (den stora piphästen), och ska nog fortsätta så. Sen körde jag övningen med henne och wow vad duktig hon blivit helt plötsligt!! Hur lätt som helst att skicka henne över 4, bara säga “hopp, hopp” och sen vända och springa! Testade både tråckling och blindbyte mellan 5 och 6, och båda grejerna gick hur enkelt som helst!! Svävade på små moln efter detta träningspass, verkligen en försmak på vad framtiden har att erbjuda hoppas jag!! :-D   Saffran fick också göra lite slalom och platt tunnel. Kort sagt behöver vi träna slalom mer (farten går ner) medan platten går bra! Backade tillbaka nu, så hon behövde aldrig trycka upp den helt själv. Vill ha självförtroende och tryck där med!

Så väldans glad och stolt över mina två små agilityvuvvar!!

This entry was posted in Agilitytävling, Agilityträning, Ärtan, Filmer, Saffran. Bookmark the permalink.

Comments are closed.