Lite genrep…

På lördag är det dags för Saffrans officiella debut då hon ska tävla hoppklass I på Väsby BK!! Hon kan ju inte platta tunneln ännu, så jag räknar iskallt med diskning ;-)   Men på träningen idag tänkte jag ändå genrepa lite med henne, hon har inte tränat slalom på hur länge som helst känns det som så det kändes lite oschysst att tävla då utan att friska upp minnet lite. Så idag byggde jag upp en liten enkel kombination med fyra hopphinder och sexpinnarsslalom. Om man rent strikt tänker på Saffrans utbildning, skulle hon bättre behöva börja träna slalomingångar och stadga i slalom oavsett min position, men med tanke på den stundande tävlingen kändes det mer rätt att friska upp minnet så här, så hon är beredd på att ta slalomet i full fart. Sex pinnar blev det, för om jag skulle bygga upp 12 hade det inte fått plats med något annat, och jag bedömde som sagt att det var viktigare att träna i kombination än något annat. Jag byggde hoppen som en sväng precis innan slalom så jag dels kunde träna skicken över det yttersta hoppet och dels att göra framförbyte innan slalom. Skicket gick förvånansvärt dåligt, måste helt klart träna henne mer på att skicka och vara självständig. Framförbytet ställde henne lite första gången, men sen var det inga problem! Det känns som att hon har en härlig teknik i slalom, hon bara flyter igenom med härlig spänst och fart :-)

Det var ju VÄLDIGT varmt idag! Träningspasset var ca kl 15, men hon blev förstås ändå väldigt varm och trött efteråt, så här såg hon ut:

Vi har massor av kul framför oss, så här ser vårt späckade schema ut:

Lördag 24/5: Debut för Saffran hopp I, klass II för Ärtan

Onsdag 28/5: Saffran och jag ska på privatlektion hos Mija kl 13! Saffrans första kurs! Pytteliga för Ärtan och blåbärsklass för Saffran på kvällen!! Och däremellan ska jag hinna vara med på Blendas teateravslutning! Pust!

Torsdag: NOFFETRÄFF! Ärtan ska ha agilityuppvisning och tävla KM!

Fredag: Border-KM!! Saffran ska tävla novisklass!

Ujujuj, mycket blir det! Efter alla de här tävlingarna ska jag dock fokusera om på Saffrans träning. Då ska här tränas på kontaktfältshindren och de ovan nämnda slalompunkterna på klubben, och handlingsmanövrar hemmavid!

 

This entry was posted in Agilityträning, Bilder, Filmer, Saffran. Bookmark the permalink.

Comments are closed.