Tränat skick

Det är fantastiskt vad mycket man kan göra med bara tre hopphinder! I förrgår tränade vi igen, denna gång Ärtans läxa på kursen, dvs hindren uppställda som en treklöver och där hunden ska lära sig att skickas över dessa medan man själv följer med mindre och mindre. Det gick super och Saffran sög på dem som om hon aldrig gjort annat, så jag behövde inte följa med alls! :-D     Det känns faktiskt som att hon börjar få lite mer värde för hopphinder nu, bra att vi satsat på små hoppövningar på sistone :-)    Efter några gånger experimenterade jag med att försöka handla henne att INTE ta det yttersta hindret istället. Tanken var att göra en tråckling mellan de två närmsta hindren, men SÅ bra är vi inte på tråcklingar ännu så det läste hon inte alls. Däremot tog hon dem som en vanlig serpentin och struntade i alla fall i det yttersta hindret :-)   Så det var ju bra. Mindre bra var alltså att jag gjorde själva tråcklingssignalen och det blev så här istället, men vi får helt enkelt träna mer på tråcklingar! Efter denna övning var hon lite mer tveksam att skickas ut på det yttre hindret igen, men efter att ha följt med lite mer två gånger gick det bra igen!

Det är väldigt kul i alla fall att träna Saffran så här, helt annorlunda än vad jag gjorde med Ärtan. Att vara lite mindre pedagogisk och att verkligen satsa på handling så här tidigt i inlärningen. Med tidigare hundar skulle jag alltså varit nöjd med skicka-träningen och inte försökt med en annorlunda handling på samma kombination under samma träningspass. Då kändes det mer som att jag tränade på olika situationer, med Saffran försöker jag tänka att jag tränar olika handling istället för att lära hunden olika situationer. Vi tränar t ex inte särskilt mycket raksträckor och liknande just nu, utan mer små handlingstekniker. Vi får väl se om det är en bra idé, det får framtiden utvisa. Men det är i alla fall väldigt roligt att göra på olika sätt! :-)

Jag filmade faktiskt denna övning, men av någon outgrundlig anledning vägrar kameran att lägga in just den filmen på datorn. Så typiskt, den andra filmen och bilderna som låg på kameran var det inga som helst problem att lägga över… Och jag kan titta på träningsfilmen på kameran, så det verkar inte vara något fel på den heller… Jaja, den kommer upp här om jag lyckas få över den någon gång :-)   istället kommer en bild där hon ägnar sig åt en av sina favoritsysselsättningar – att sola :-)

This entry was posted in Agilityträning, Bilder, Saffran. Bookmark the permalink.

Comments are closed.