Bakombyten!

Saffran och jag fortsätter att träna på Rusta-hindren bakom huset! Och den nya listan är bra. Häromdagen när jag skulle bestämma mig för vad vi skulle träna lyste “bakombyten” på listan och jag visste att jag “måste” ta tag i det då vi snart har vår officiella debut, och att klara en klass I-bana utan bakombyten känns omöjligt… Så fast jag mycket hellre ville träna något roligare “tvingade” jag mig själv att träna bakombyten istället. Och vad bra det blev! Byggde upp tre hinder där jag bakombytte på det mittersta, och det gick finemang! Körde samma övning idag fast spegelvänd så jag nu har tränat båda hållen (*klick* till mig!), och denna gång filmade jag det! :-)    Vad jag dock upptäckte denna träning var att hon numera blir jättestörd om jag håller leksaken i handen :-(   Det är därför hon bara springer förbi hindren någon gång på filmen… Det har gått förut att köra med leksak i handen, kanske inte lika bra som med Ärtan men ändå gått. Tyvärr tror jag att det är ping-pong-övningen som förstört detta, hon får inget fokus fram på hoppet då utan stirrar på leksaken i min hand medan hon vräker sig över hoppbommen. Bara att inse att den övningen inte är något för mina hundar ;-)    Här kommer bakombytesfilmen iaf:

 

Roligt nog tog Mija upp bakombytesträning igår på kursen, och då hade hon en mycket bra poäng. Nämligen att bakombyten ska man träna mycket få repetitioner varje gång, då det bygger på att hunden ska vara explosiv framåt för att det över huvud taget ska gå att genomföra. Tragglar man då förlorar de detta. Blir kanske väldigt bra och noggrann på att klara bytet, men slår av på takten. Så jag tänkte på detta och lyckades som synes avsluta efter 4 lyckade gånger. Mija sa 2-3 rep, men vadå 4 är väl nära ;-)

Sen körde vi tråcklingar. Först med hindren mycket förskjutna och sen successivt närmare varandra tills de nästan stod parallellt. Kändes som att ett ljus gick upp idag! I slutet testade jag t.o.m att plötsligt göra en vanlig serpentinsväng, och ingen tvekan alls fast vi gjort flera tråcklingar precis innan! Jättekul! Film även på det:

 

Avslutade med enkla framåtskick på två hinder med leksak i handen (ska få till det igen!!), och det gick faktiskt bra!

 

This entry was posted in Agilityträning, Filmer, Saffran. Bookmark the permalink.

Comments are closed.