Blindbyte!!

Så träningssugen, så Saffran och jag åkte till klubben igår kväll. Skitglad hund såklart :-)   Började med 8 pinnars slalom vilket gick som en dans! Det känns verkligen som att konceptet slalom börjar rota sig ordentligt, hon jobbar varje port lika hårt! Hon ser sjukt fokuserad ut, som att hon tänker “varje port, varje port” när hon kör :-)   Och de första repetitionerna är hon så snabb och brötig att hon dunkar i pinnarna så där som en del largehundar gör. Hon verkar gilla det tävlingsmässiga avståndet mellan pinnarna på klubben, verkar inte blir riktigt lika trött riktigt lika snabbt! Efter ett par rena slalom la jag till ett hopphinder innan. Eftersom det gått så bra hemma tänkte jag att hon kunde tillräckligt mycket för att kunna börja träna ingångar med hopphindret, så jag ställde det rätt snett mot slalomet. Men det är tydligen annorlunda på klubben, för detta funkade inte alls! Hon tog hoppet och tyckte sen att hon var klar. Så när hon väl var vid slalomet hade hon inte tittat på det, utan på mig, och då är det ju väldigt svårt att hitta rätt ingång! Jag började känna lite irritation men insåg sen att jag hade gått för fort fram och tog helt enkelt bort hoppet och tränade ingångar bara med slalomet. Då gick det återigen strålande, och inte ett enda fel i slalom blev det då :-)    Hon klarade sitt livs svåraste högeringång (släpptes precis jämsides med slalomets början) och klarade både att jag försökte springa förbi respektive sprang bredvid på avstånd!

Efter slalomövningen var det dags för att prova på blindbyte igen! Jag hade byggt upp en kombination som var hopp – kort tunnel – lång tunnel – hopp formad som ett S där jag tänkte blindbyta mellan tunnlarna. Hade med flit den korta tunneln först, för att hon skulle hinna se själva bytet, annars blir det ju knappt någon träning. Första gången belönade jag mellan tunnlarna, men sen körde jag vidare och belönade mest efter andra tunneln och i slutet även efter sista hoppet. Det gick helt osannolikt bra! Hon köpte bytet totalt och drog fint in i långa tunneln! Detta blev en väldigt bra övning, för inte bara tränade vi själva bytet, utan även att hon ska ta de hinder som kommer i hennes väg fast jag drar iväg i förväg och pekar lite halvslarvigt. En gång sprang hon förbi långa tunneln, för att jag älgade iväg efter blindbytet men det misstaget gjorde hon inte om igen! Fast hon får bita i leksaken när det blir fel är det ändå såpass stor skillnad mot leken när hon gör rätt att hon verkligen anstränger sig kommande gånger för att göra rätt! Jättehäftig känsla under denna kombination iaf, det kändes verkligen som att vi körde _agility_! Sista gången körde vi kombinationen åt andra håller och det gick också helt klockrent! Duktig Saffris!

Avslutade med balansbom, denna gång utan hjälpplanka men med hörnpinnar. Gick jättebra, fast hon saktar fortfarande ner på nedfarten. Ingen större skillnad mot att ha hjälpplanka konstigt nog. Är ju dock mer tävlingslikt, så ska fortsätta prova ut detta. Avslutade med lite svängträning efter kf och lyckades t.o.m lura av henne för tidigt en gång (hon rundade alltså inte hörnpinnen). Kändes som ett väldigt bra fel att få fram, för precis som med den missade tunneln i passet innan kändes det som att hon verkligen ansträngde sig för att inte bli lurad nästa gång :-)    Ska träna en hel del med sväng, för jag tror helt klart att det ökar förståelsen för vad hon ska göra!

This entry was posted in Agilityträning, Saffran, Saffrans kontaktfält. Bookmark the permalink.

Comments are closed.