Slalom, slalom!

Saffran och jag har fått upp lite slalomånga nu, träning både i förrgår och igår! På lördag åker vi till Näsfjället, så då blir det ingen mer träning på någon vecka, så bäst att passa på :-)

I förrgår tränade vi på gräsmattan här hemma. När jag tänder fotbollsplanens belysning är det tillräckligt ljust på gräset precis bredvid för att få plats med slalomet (men inte så mycket plats runt om…). Själva fotbollsplanen har ju spolats för att möjliggöra skridskoåkning, så det är ett tag kvar innan den är träningsbar, även om den redan har isfria fläckar här och var. Jag satte i alla fall upp sex pinnar denna gång, den nya porten lite öppen längst bak. Men återigen klarade inte Saffran av den strategin, utan hon ville ha sex pinnar på rak linje direkt :-)   När jag satte ihop dem gick det riktigt bra, även om hon var lite osäker i början. Det var tydligt att vi har tränat fyra pinnar väldigt mycket ;-)   Men hon vande sig snabbt och gjorde snart de sex pinnarna väldigt säkert! Dock slås jag av vad snabbt hon blir trött av just slalomträningen. Jag har ju tänkt att hon börjar bli mer uthållig än tidigare, men det är tydligen för att vi ägnat oss åt annat än slalom den senaste tiden. Slalomet gör henne SÅ trött, och eftersom jag trott att hon blivit mer uthållig körde jag några repetitioner för mycket… Så sista gången travade hon nästan genom!! Har aldrig hänt förut! Och då tänkte jag ändå att hon var ovanligt snabb de första repetitionerna, så hon kör liksom slut på sig själv. Men det är väl förståeligt, det är ju ändå väldigt ovanliga rörelser hon gör i slalom, så det tröttar nog bra både fysiskt och psykiskt.

Igår åkte jag, Saffran och Ärtan till klubben för att träna! Saffran fick börja med 4+4 pinnar slalom som raskt sattes ihop till 8 pinnar på rad. Gick HUR bra som helst! Hon kändes stensäker direkt denna gång, hon har väl fattat vinken nu att det kan vara fler än fyra pinnar ;-)    Inga problem heller med tävlingsmässiga avstånd mellan pinnarna (mitt träningsslalom är ju ett gammalt smallslalom). Så nu börjar arbetet med att befästa svåra ingångar i slalom med fler pinnar än fyra. Kan nog bli lite knepigt, hon blir lätt förvirrad av alla pinnar när man inte kommer rätt på. Men hon har ju en bra ingångsgrund, så vi kommer nog kunna avancera snabbt.

Ärtan fick köra en kombination som jag faktiskt är rätt nöjd (och förvånad) över att jag lyckades sätta ihop. Starten var hämtad från förra tävlingen, så vi fick träna på det lite märkliga blindbytet jag gjorde runt hinder 3. Sen var det in i tunnel och efter tunneln ta ett hopp från “fel” håll och sen böjd raksträcka där jag sprang före och blindbytte. Så några svårigheter uttänkta så att jag skulle behöva springa på och dessutom blindbyta! Vi satte det sjukt snyggt redan första rundan! SÅ häftig känsla när man bara springer och litar på att hunden tar hindret bakom ryggen på en, och hon GÖR det!! :-D    Sen punkttränade vi första bytet en stund, jag vill gärna att Ärtan ska kunna fästa på ett hinder och ta det fast jag börjar accelerera mot nästa. Det gick rätt bra, jag får bara inte springa FÖR tidigt (än), men lite kunde jag börja sticka :-)

Sen fick Saffran köra svängträning ur tunnel, och för första gången lyckades hon svänga åt rätt håll när jag bakombytt tunneln! Om det var för att hon såg i ögonvrån att jag bakombytte, eller om hon verkligen lyssnade på vart jag ropade ifrån vet jag dock inte ;-)   Nästa gång vill jag gärna träna med lång tunnel, det gör det nog lättare både för henne att hinna lyssna och för mig att “lura” bakombytet så hon inte ser. Vi avslutade med balansbom, och det gick väl bra förutom att hon saktar ner en del och känns lite osäker på nedfarten. Kanske ska jag prova att ta bort min hjälpplanka och bara köra hörnpinnar, jag tror att det är den som gör henne osäker. Och får jag inte henne att ha naturligt rörelsemönster på nedfarten med planka, är ju träningen rätt onödig, för då kommer hon ändå röra sig helt annorlunda på tävling utan planka… Ärtan har alltid kört på naturligt med hjälpplanka, hon har inte stört sig på den… Så ja, ska nog prova utan den nästa gång med Saffran…

Har förresten skrivit om texten om Saffran!

This entry was posted in Agilityträning, Ärtan, Saffran, Saffrans kontaktfält. Bookmark the permalink.

Comments are closed.