Mer Saffran-slalom och Ärtans tävling

Slalomsatsningen fortsätter och igår kväll tränade vi ett pass igen. Denna gång började jag direkt med två portar, och flyttade efter en stund ihop dem lite. Det fortsätter gå riktigt, riktigt bra! Några fel fick vi igår, men det känns som att vi hittat ett bra sätt att fela – hon får leksaken en liten stund, men hos mig och inte kastad, så hon är ändå mån att försöka göra rätt nästa gång! Men blir ändå inte chockad eller knäckt, utan ser rätt glad ut hela tiden på filmen, tycker jag! Däremot går farten ner väldigt i slalom, och en ytterligare anledning förutom dem jag skrev om i förrgår, är säkert att jag belönar första porten såpass ofta som jag gör. Då blir det väl naturligt att sakta in ifall leksaken skulle komma farande. Vet inte om jag ska oroa mig för farten, eller tro på att hon kommer att öka när hon blir säkrare och pinnarna dessutom kommer att vara längre ifrån varandra? Det känns i vilket fall jättekul att hon blir säkrare och säkrare på ingångarna! Även om jag ser på filmen att jag måste börja utmana henne med ännu svårare vinklar ännu mer :-)   Dessutom verkar hon bli störd om jag springer med för mycket, så det behöver vi också träna på. Över huvud taget behöver jag variera min position mer, bakombyten klarar vi t ex bara av på rätt rak linje och med en port… Men, men tror ändå jag tänker rätt som först satsar på ingångssäkerhet :-)

I lördags var Ärtan och jag och tävlade. Ärtan har känts lite avslagen under löpet, men på själva planen tycker jag ändå att hon har bra sprutt! Vi lyckades nolla båda klasserna, men ett stort missförstånd (+ en däckkrasch..) i hoppklassen gjorde att vi fick drygt 10 tidsfel! Annars är jag nöjd med oss båda två, vi gjorde fina bitar i båda loppen :-)

 

This entry was posted in Agilitytävling, Agilityträning, Filmer, Saffran. Bookmark the permalink.

Comments are closed.