Nytrimmad!

Under påsken tog jag tag i Saffrans vildväxta frisyr och trimmade ned henne helt. Hon var jätteenkel att trimma, bara satt eller låg på trimbordet och var mycket medgörlig. Hon tyckte bara att allra längs ned på sidorna och låren gjorde lite ont, men även det gick lätt att övertala henne att det skulle bort. Annars var hon tålamodet självt! Känns skönt att jag lyckades trimma henne själv, har ju inte trimmat en hel hund sedan Freja gick bort, men jag kom snabbt in i flytet. Skönt att slippa lämna bort henne, både för henne, mig och plånboken ;-)   Men det är väldig skillnad på border och noffe, tycker jag! Noffarnas päls är så mycket jobbigare att trimma, de har så otroligt mycket päls! Och så är de inte lika medgörliga som åtminstone Saffran är och Freja var… Nisse var i och för sig en annan femma, den enda hunden jag vet om där ETT enda öra tog 15 minuter…

Här kommer i alla fall före- och efterbilder, hoppas att jag lyckas lägga in dem i inlägget och inte som galleri…

Före:

Efter:

Ganska stor skillnad i färg :-)

Sista ridhustillfället har varit, och vad hittade Saffran på då? Jo, hon lärde sig däcket såklart! Vi hade för första gången på hela vintern tagit fram däcket, och när Saffran och jag skulle gå förbi sprang Saffran såklart fram och nosade på det nya, spännande hindret. Då var jag förstås tvungen att belöna. Då satte hon framtassarna på däcket. Då måste jag ju belöna igen. Efter det studsade hon igenom däcket som hon aldrig gjort något annat! Drog på det på flera meters håll t.o.m sen… Hon vill verkligen inte hålla på med fåniga grundövningar, hon vill köra agility direkt!! ;-)

Annars går faktiskt vårt “runda stolpen”-projekt sakta framåt. Har ju haft problem med att hon ger upp för lätt vid minsta lilla “oj” från min sida, men genom att göra det enklare för henne att lyckas (stå närmare stolpen) har vi nu börjat jobba upp både säkerhet och glädje i övningen, sakta men osäkert. Det är fortfarande inte favoritövningen, men hon är överlag ganska lättdistraherad när jag försöker träna ute så det har nog inte bara med övningen att göra utan även med att hon är borderterrier. Ibland saknar jag verkligen noffens 100% fokus!!

This entry was posted in Agilityträning, Bilder, Saffran, Trimning. Bookmark the permalink.

Comments are closed.