Äntligen träning!

Igår var vi ÄNTLIGEN på ridhusträning igen! Det var bara jag och Anette som kom, de andra föll av pga sjukdom och kyla. Saffran tyckte först att Galli (keeshond) var rätt läbbig och skällde ut honom rejält. Men just att komma ut ur bilen när hon legat där en stund (vi byggde upp hindren först) är en väldigt svår situation och hon blir alldeles uppvarvad så fort hon får komma ut och får otroligt lätt för att ta till skall. Men de fick hälsa och snart var svansen uppåt igen, Galli hälsade som en gentleman :-) Det dröjde inte länge förrän de var bästisar och sen lekte de som bara den under uppvärmningsrundan – underbart! Ärtan stolpade med och morrade surt om de sprang för nära henne, hon ser plötsligt vuxen ut i jämförelse med Saffran ;-)

Själva träningen sen då gick SUPER. Ärtan fick vänta i bilen först (det var riktigt kallt, och bilen var fortfarande hyfsat varm, varmare än ridhuset iaf) och Saffran fick börja träna. Fast hon tyckte så mycket om Galli kunde jag ha henne lös och inte en enda ansats att springa fram till honom!! Superduktig!! Hon tittade till på honom då och då, men inte ens när han i full fart jagade boll försökte hon springa fram!! Hon var som en noffe att träna med – fullt fokus när vi tränade slalom mellan benen! Hon kändes så glad och samarbetsvillig så det var en fröjd från början till slut!! Klickade buren lite, men det satt lite långt inne i denna nya miljö. Men slalom mellan benen funkade super och lek med pipleksak också! Hade två precis likadana pipleksaker och hon bytte direkt när jag började leka med den lediga! Härligt att jag slapp vara en tråkmåns som bara tog bort den! Nej, Saffran var en riktig drömvalp idag! Skönt det, för jag har varit lite irriterad på henne på sistone… Hon hoppar upp på borden, tar grejer hon inte får ha precis HELA tiden osv, osv. Så det var skönt att påminnas om hur framtiden kommer att bli :-D

Ärtan fick träna motivation och fart. Vi byggde upp en U-bana med hopphinder och tunnlar. Sen överraskade jag henne med leksak efter bara två hinder, ibland tre, sen två igen, sen fyra osv. Hon jobbade också kanon! kändes som att vi hade bra energi båda två, jag slutade liksom inte leka med henne när hon fått leksaken utan fortsatte ösa på medan jag drog henne tillbaka till startpunkten. Jag upplever nämligen att hon har blivit lite långsammare på sistone, så vill satsa på fart nu igen framledes. Speciellt i inkallningsstarter går hon inte på fullt, så därför fokuserade jag mycket på det nu. Kändes bra och ska fortsätta så här – korta, energifulla pass, där jag ofta belönar efter ett fåtal hinder.

Hon fick också köra slalom två gånger med hyfsat svåra ingångar – klockrent! Jag är SÅ nöjd med båda jyckarna efter detta träningspass!!! Sen avslutade vi med nedvarvningspromenad där Saffran lekte med Galli igen, sötnosarna :-)

Saffran var trött när vi kom hem, men då var det dags för pulkabacken. Saffran älskar att springa lös (såklart) och att jaga barnen i pulkan. Så inte förrän kl 16 fick hon lägga sig och vila och sen sov hon resten av kvällen :-) Fick släpa ut henne på sista rastningen, gullungen! Tur att inte alla dagar är så fullspäckade :-)

This entry was posted in Ärtan, Bilder, Saffran. Bookmark the permalink.

Comments are closed.